Rusya'dan Türkiye'de gaz merkezi açıklaması

Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Gruşko, Türkiye'de gaz merkezi kurma fikrinin hayata geçirileceğini umduklarını, bunun özellikle yeşil enerjiye geçişin yavaşladığı koşullarda hem üreticilerin hem de tüketicilerin çıkarına olacağını söyledi.
 Tarih: 13-12-2022 14:20:00
Rusya'dan Türkiye'de gaz merkezi açıklaması

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, "Doğal gaz merkezi kesinlikle net bir fikir. Hayata geçirileceğini umuyoruz. Kısacası, hem gaz üreten ülkeler hem de tüketiciler dahil herkesin çıkarına olacak. Elbette doğal gaza gerçekten ilgi duyan kesimler rasyonel tutum sergilerse" dedi.

Günümüzde başta Batı'da olmak üzere birçok kişinin yeşil enerjiye geçişten bahsettiğini kaydeden Gruşko, ancak bu geçişin karbonsuz dünya "hayalperestlerinin" düşündüğü kadar hızlı ve hacimli bir şekilde gerçekleşemeyeceğinin aşikar olduğunun altını çizdi.

Gruşko, "Rasyonel düşünen tüm ekonomistler, en temiz karbon yakıtı olarak gazın, geçici de olsa yıllarca ana enerji kaynağı olarak kalacağını anlıyor. Bu nedenle, arz istikrarı, talep istikrarı, transit istikrarı, işlemlerin hissedildiği yasal iklim istikrarı ve enerji stratejilerinin öngörülebilirliği gibi yıllardır yaptığımız şeyler üzerine düşünmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Sputnik
Etiketler
  Bu haber 44513 defa okunmuştur.
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Dünya Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • HABER ARŞİVİ
    YUKARI