M. Ünal Işık
  26-11-2021 14:18:00

‘Mekan olarak yakında olmakla, gönül olarak yakında olmak çok farklı.’ İskender Pala

‘Mekan olarak yakında olmakla, gönül olarak yakında olmak çok farklı.’ İskender Pala

 

Bu güzel cümleden ders niteliğinde sonuçlar çıkarmak mümkün, tabi görebilmeyi, görmek istemeyi bilene. 

Belediye başkan adayları seçim sürecinde vaatleri ve projeleri deklare ederler ve seçini kazanan  başkan da görev başına geldiğinde bu projeleri gerçekleştirmeye başlar. Bu güzel mekan ve tesisleri bir bir faaliyete geçirirler. Maalesef bu mekanların fiziksel görüntülerinden ziyade içlerinin yetersiz olduğu, yönetenlerin ve çalışanlarının liyakat, ehliyet gibi niteliklerden; gönül bağı ve muhabbet gibi değerlerden yoksun oldukları çok açık ve net olarak görülmekte.

Mekanların, tesislerin sayısının artmasını tabi ki pozitif yönde değerlendirilebiliriz. Bunlar taktir edilmesi gereken önemli çalışmalar. Fakat yüzlerce spor tesisleri, kültür sanat merkezleri, kişisel gelişim atölyeleri ve nicelerinin sayısal olarak artışı gerçekleşse de toplumda pozitif etkisinin görülebilmesi ve karşılığının alınabilmesi için ehliyet sahibi, liyakat süzgecinden geçen eğiticiler, bilimsel test ve gereklilikleri araştırılmış ekipman ve materyaller ile hem bedene hem de gönüllere doğru dokunuşlar, yararlı müdahaleler ile insanlarımızın gelişimlerine katkı sunmuş olabilir, hayatlarına dokunabilmiş oluruz.

Bu da demek oluyor ki mekanların önemi o mekanları inşa etmekten veya sayısal çokluğundan  ziyade o mekana ruh verebilmek, mekana ehliyet liyakat katabilmek, mekana gönülden gelen samimiyeti yayabilmekten geçtiğidir, o zaman proje hedefine ulaşacaktır.

Gördüğüm ise; şu ana kadar mekânın fiziksel olarak varlığında eksiklerin hali hazırda azda olsa olduğu ama içlerinin boşluğu gerçeği ise beni derinden üzmektedir.

 

Mekân insana tesir ettiği gibi, insan da mekâna tesir eder.

Bu tesirin gönüllere girebilmesi aslolandır. O da en başta ehliyet ve liyakatten geçer o tesislerin içini dolduracak kişilerin vizyonundan geçer.

Umarım ülkemizin en küçüğünden en büyüğüne tüm görevlerin bu ehliyet liyakat ölçümünün en iyi şekilde yapılarak tesis edilen bireylerden oluşması ümidiyle.

Dayı, amca, hala referans aranmadığı ölçme değerlendirmenin eşit normlar ile hakedenin mekanları doldurduğu yarınlara… Kalın sağlıcakla.

 

  Bu yazı 3614 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • HABER ARŞİVİ
    YUKARI